Ambulante begeleiding

Iedereen maakt wel eens moeilijke periodes door in zijn leven. Maar soms stapelen de problemen zich zo hoog op dat u het even niet meer aan kunt. Dan zijn wij er om u te helpen weer grip te krijgen op uw leven.

De oorzaken van het ontstaan van problemen zijn vaak heel divers. Bijvoorbeeld door een depressie of een ander psychiatrisch probleem, problemen met de opvoeding van uw kind(eren), een verslaving van uzelf of een gezinslid, dementie of een ingrijpende verandering in uw gezin, zoals een echtscheiding of overlijden van een gezins- of familielid.

Voor wie is Ambulante begeleiding bedoeld?

Ambulante begeleiding is voor een grote doelgroep. Denk aan mensen met verslavingsproblematiek en psychosociale of psychiatrische problemen, multiprobleem en risicogezinnen, mantelzorgers die overbelast zijn of raken, alleenstaande in een kwetsbare situatie.

 

Wat kunnen wij u bieden?

Wij ondersteunen, activeren en bieden structuur in het dagelijks leven van u of van u en uw gezin. Door praktische en psychosociale hulp leert u nieuwe vaardigheden om uw problemen zelf op te lossen. Bijvoorbeeld structuur aanbrengen, zelfvertrouwen vergroten, ondersteunen en activeren. Wij werken oplossingsgericht en praktisch. Samen met u brengen wij de hulpvraag in kaart. Vervolgens zoeken wij gezamenlijk naar de gewenste oplossingen en wordt bepaald wie u daarin kunnen ondersteunen. Dit wordt in doelen omgezet en vervolgens vastgelegd in een begeleidingsplan.

Eventueel maken we gebruik van de methodiek Video Hometraining en Video Interactie Begeleiding.

Ook proberen wij altijd zoveel mogelijk uw eigen netwerk te betrekken bij de behandeling en werken nauw samen met andere instanties en organisaties die betrokken zijn bij u en eventueel uw gezin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: uw huisarts, maatschappelijk werk, Jeugdzorg, andere artsen/specialisten, scholen en familie. Door op deze manier samen te werken worden alle disciplines en zorg op elkaar afgestemd.

Met elkaar zorgen we ervoor dat de hulpverlening aan u optimaal verloopt en u weer grip krijgt op uw leven.

Ambulante begeleiding begeleidt ook gesprekken met andere hulpverleners, om zo nog meer helderheid te verschaffen in uw problemen.

In welke gemeenten wordt Ambulante begeleiding aangeboden? 

Klik hier om te bekijken welke zorg wij in uw gemeente leveren.

Wat zijn de kosten?

Voor begeleiding wordt een eigen bijdrage berekend via het CAK en is afhankelijk van het inkomen. Voor begeleiding van kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen bijdrage.

 

 

Hoogwaardige kwaliteit

Vérian staat voor hoogwaardige kwaliteit. Kwaliteit van zorg voor de cliënt en kwaliteit van en voor de medewerkers. Kwaliteit van zorg is voor ons het voldoen aan de verwachtingen van de cliënt, binnen de doelstellingen van de organisatie. Vérian is zich ervan bewust dat geen cliënt hetzelfde is en wensen en behoeften voor elke cliënt anders kunnen zijn. Dat maakt dat we steeds met de cliënt overleggen wat voor hem of haar belangrijk is. Zorg voor kwaliteit is binnen Vérian ieders zorg.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Thuiszorg Vérian is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Waar bent u naar op zoek?