Wat doen wij

Wondzorg

Het hebben van een wond kan een grote invloed hebben op uw dagelijks leven. Het wondteam van Vérian is gespecialiseerd in het behandelen van wonden. Meestal wordt de genezing belemmerd door oorzaken als ziekte, medicatie, voeding of immobiliteit. Het wondteam van Vérian geeft adviezen en begeleiding om de genezing te bevorderen. Wij vinden het belangrijk dat deze zorg aansluit bij uw wensen en behoeften. Het wondteam bestaat uit verpleegkundig specialisten, wondconsulenten en wondverpleegkundigen. Daarnaast beschikt elk wijkteam binnen Vérian over aandachtsvelders wondzorg.

In welke situatie en waar leveren wij wondzorg?

Het wondteam komt met name bij cliënten met een complexe wond in consult na verwijzing door bijvoorbeeld het ziekenhuis, huisarts of wijkverpleegkundige. Het wondteam neemt een (wond)anamnese (startgesprek) af, doet indien nodig lichamelijk en aanvullend onderzoek, stelt een diagnose en een adequaat wondpreventie- en behandelbeleid. Daarnaast wordt dit beleid geëvalueerd en wordt contact onderhouden met de arts en andere betrokkenen.

Het wondteam levert zorg op verschillende manieren. Wij leveren zorg in onze Thuyskamers, in de huisartsenpraktijk en in de wijk.

Zorg in de huisartsenpraktijk:
De verpleegkundig specialisten van het wondteam draaien in samenwerking met onderstaande huisartsenpraktijken spreekuren. Hier kan uw wond op verzoek van de huisarts beoordeeld en verzorgd worden. Deze spreekuren vinden plaats bij de huisarts of in een van de Vérian Thuyskamers.

Zorg in de Vérian Thuyskamer

De wondverpleegkundigen van Vérian kunnen voor evaluatie en specialistische behandeling van uw wond u uitnodigen op het wondspreekuur in één van onze Thuyskamers.

De Thuyskamers zijn locaties waarin zorg wordt aangeboden door specialistische teams of wijkteams in een huiselijke sfeer dat voelt als thuis. U kunt hier tevens een lekker kopje koffie drinken als u even moet wachten of nadat u bent geholpen. De wondverpleegkundigen hebben hier een eigen behandelruimte waarin op afspraak uw wond beoordeeld en verzorgd kan worden. Op deze manier houdt u meer eigen regie.

Zorg in de wijk

Kunt u niet zelfstandig naar een locatie zoals de Thuyskamer komen? Dan komen wij bij u thuis.

Clienttevredenheid

“De zorg van het Vérian wondteam is erg goed. Ik ben over alles tevreden – de vriendelijkheid, de aanpak en zeker de deskundigheid. Sinds ik de zorg van het Vérian wondteam krijg, zie ik echt verbeteringen.”
De heer Koopman
“Ik ben in alle opzichten tevreden over het Vérian wondteam en lovend over hun deskundigheid. Ze werken goed samen met het ziekenhuis. Ik zou het wondteam zeker aanbevelen.”
De heer Zweekhorst
“Ik ontvang al geruime tijd wondzorg en de zorg van het Vérian wondteam is voortreffelijk. Ik voel me op m'n gemak bij de medewerkers en heb alle vertrouwen in de deskundigheid.”
De heer Sneller
“Ik ben tevreden over de verzorging door en de betrokkenheid van het Vérian wondteam. Eerst moest ik naar het ziekenhuis en op een gegeven moment kon de zorg over naar de thuiszorg. Het Vérian wondteam heeft dit naar volle tevredenheid van mij en het ziekenhuis opgepakt.”
De heer Nievaart
Vorige slide
Volgende slide

Maak kennis met ons wondteam

Ellen
Verpleegkundig Specialist
Berber
Verpleegkundig Specialist
Rosanne
Verpleegkundig Specialist
Hieke
Wondconsulent
Karin
Verpleegkundig Specialist i.o.
Arianne
Wondverpleegkundige
Antoinette
Wondverpleegkundige
Charlotte
Wondverpleegkundige
Ditley
Wondverpleegkundige
Elske
Wondverpleegkundige
Leonie
Wondverpleegkundige
Rienke
Wondverpleegkundige
Vera
Wondverpleegkundige
Sabine
Wondverpleegkundige
Esther
Wondverpleegkundige
Lies
Wondverpleegkundige

Hoe kunt u contact opnemen?

Een verwijzing naar het wondteam kunt u aanvragen via uw huisarts. Deze verwijzing wordt digitaal verzonden via
Zorgdomein. U kunt ook zelf contact opnemen met het
wondteam door het volgende contactformulier in te vullen
of te bellen met de zorglijn via 088 126 3 126. Het wondteam
is bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 16:30 uur.

Kosten & vergoedingen

U krijgt verbandmiddelen alleen vergoed uit uw basisverzekering, als u deze voor langere tijd moet gebruiken, omdat u een complexe wond of een chronisch huiddefect heeft. Gebruikt u de verbandmiddelen tijdelijk bijvoorbeeld voor een acute wond? Dan worden deze niet vergoed.

Voor het bestellen van wondmaterialen is een speciaal
ZN-aanvraagformulier verbandhulpmiddelen nodig voor de zorgverzekeraar. Uw behandelend specialist, huisarts, verpleegkundig specialist, wondconsulent of wondverpleegkundige kan dat formulier uitschrijven.

Voor de levering van verbandmiddelen zijn er een aantal leveranciers gecontracteerd per zorgverzekeraar. U krijgt de vergoeding alleen als u naar een leverancier gaat waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed.

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Dit is een bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico.

Eigen risico

De vergoeding voor verbandmaterialen vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Voor verdere vragen over uw eigen risico verwijzen we u naar uw zorgverzekeraar.

Hoogwaardige kwaliteit

Vérian staat voor hoogwaardige kwaliteit. Kwaliteit van zorg voor de cliënt en kwaliteit van en voor de medewerkers. Kwaliteit van zorg is voor ons het voldoen aan de verwachtingen van de cliënt, binnen de doelstellingen van de organisatie. Vérian is zich ervan bewust dat geen cliënt hetzelfde is en wensen en behoeften voor elke cliënt anders kunnen zijn. Dat maakt dat we steeds met de cliënt overleggen wat voor hem of haar belangrijk is. Zorg voor kwaliteit is binnen Vérian ieders zorg.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Thuiszorg Vérian is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Waar bent u naar op zoek?