De Statenhorst

Bij onze woonzorglocatie De Statenhorst woont u in alle rust midden tussen de prachtige natuur van Salland. U kunt in onze tuin genieten van al het moois wat de natuur ons te bieden heeft.

Bij De Statenhorst huurt u een zorgappartement alleen of samen met uw partner. U bent bij ons verzekerd van zorg op maat. In een van onze appartementen zet u uw leven voort zoals u dat gewend bent. U woont dichtbij het centrum van Heino, maar toch midden in de natuur.

Onze service

U woont zelfstandig op de Statenhorst en wij bieden persoonlijke zorg en professionele dienstverlening in nabijheid in een huiselijke setting. Voor deze dienstverlening betaalt u een vast maandtarief, waarmee wonen en dienstverlening zijn gedekt.

Vergoeding

Uw zorg wordt vergoed via de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland zorg ontvangt, betaalt een eigen bijdrage aan het CAK.

Onderdeel van het maandtarief:

  • Huur van het appartement
  • Drie maaltijden per dag.
  • Recreatieve activiteiten op locatie
  • Algemene was voorziening
  • Schoonmaak van het appartement
 

Samenwerking in de regio Midden-IJssel

Om zorg en ondersteuning in de toekomst van goede kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid te houden, is een transformatie nodig. Daarin staat de gezondheid en vitaliteit van de inwoner centraal. De regiovisie van Midden-IJssel beschrijft de gezamenlijke ambitie en vormt het uitgangspunt voor nog betere samenwerking in de regio.

In Salland werken de zorg- en welzijnsorganisaties, vier gemeenten, Salland Verzekeringen en het Zorgkantoor Midden IJssel de komende jaren nog steviger samen dan ze al deden. Als onderdeel van netwerkorganisatie Salland United zetten zij zich nog sterker in op preventie van ziekte, op zelfstandigheid en eigen regie van vooral de oudere inwoner, op het organiseren van de juiste zorg op de juiste plek en op het effectief inzetten van de (zorg)professionals. De inzet van technologie is hierbij de katalysator. Dat wil zeggen dat technologie geen doel op zich is, maar een middel om de gevraagde transitie te ondersteunen.

Wij als De Statenhorst (voormalig Huis ter Heijne) maken deel uit van deze samenwerking. De ambitie is om Salland te ontwikkelen tot de gezondste regio met de gelukkigste inwoners in 2025. Deze transformatie vraagt om een vitale zorginfrastructuur in de regio. Hiervoor hebben we samen een beweging in gang gezet waarin we met elkaar werken van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag.

Meer informatie

Bekijk ook deze flyer. Voor meer informatie of een rondleiding kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0572 398 600 of via de mail: welkom@destatenhorst.nl.

Adres: 
Statenweg 3
8141 SH Heino

Hoogwaardige kwaliteit

Vérian staat voor hoogwaardige kwaliteit. Kwaliteit van zorg voor de cliënt en kwaliteit van en voor de medewerkers. Kwaliteit van zorg is voor ons het voldoen aan de verwachtingen van de cliënt, binnen de doelstellingen van de organisatie. Vérian is zich ervan bewust dat geen cliënt hetzelfde is en wensen en behoeften voor elke cliënt anders kunnen zijn. Dat maakt dat we steeds met de cliënt overleggen wat voor hem of haar belangrijk is. Zorg voor kwaliteit is binnen Vérian ieders zorg.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Thuiszorg Vérian is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Waar bent u naar op zoek?