Wat doen wij

Long

Leven met een longaandoening kan veel vragen met zich meebrengen: Hoe ga ik om met benauwdheid? Neem ik mijn medicijnen wel op de goede manier in? Hoe kan ik allergische prikkels verminderen in mijn omgeving? En hoe ga ik om met mijn zuurstoftherapie? Zo kunnen er nog veel meer vragen zijn. De longverpleegkundigen van Vérian kunnen veel vragen voor u beantwoorden en gaan met u in gesprek over uw aandoening en de behandeling hiervan. We ondersteunen u onder andere bij het leren omgaan met aanpassingen in uw leefstijl, het vormgeven van uw dagelijks leven en het goed inhaleren van uw medicatie.

Goede ondersteuning

Om u goed te kunnen ondersteunen, komen we bij u op huisbezoek. We werken hierbij samen met de longpoli van het ziekenhuis, huisartsen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, diëtisten en anderen die u ondersteuning kunnen bieden. Ook zijn we actief betrokken bij het Longpunt, waar u lotgenoten kunt ontmoeten.

Contact opnemen

U kunt contact met ons opnemen bij vragen over:

  • Leren omgaan met uw longaandoening (bijvoorbeeld COPD of Astma);
  • Het omgaan met (angst voor) benauwdheid of kortademigheid;
  • Het gebruik van inhalatiemedicatie;
  • Vernevelen;
  • Zuurstoftherapie;
  • Voedings- en bewegingsadviezen;
  • (Huisstofmijt)allergie en het verminderen van prikkels in uw omgeving.

We kijken mee met u waar u tegenaan loopt in het dagelijks leven met betrekking tot COPD. In goed overleg met u en uw naasten wordt bekeken wat nodig is in uw specifieke situatie. De wensen, achtergrond en belevingswereld van u en uw naasten staan daarbij centraal.

Contactgegevens

Maak kennis met het team

Cobie
Longverpleegkundige
Debora
Longverpleegkundige
Els
Longverpleegkundige
Heidie
Longverpleegkundige
Karin
Longverpleegkundige
Nicolette
Longverpleegkundige

Hoogwaardige kwaliteit

Vérian staat voor hoogwaardige kwaliteit. Kwaliteit van zorg voor de cliënt en kwaliteit van en voor de medewerkers. Kwaliteit van zorg is voor ons het voldoen aan de verwachtingen van de cliënt, binnen de doelstellingen van de organisatie. Vérian is zich ervan bewust dat geen cliënt hetzelfde is en wensen en behoeften voor elke cliënt anders kunnen zijn. Dat maakt dat we steeds met de cliënt overleggen wat voor hem of haar belangrijk is. Zorg voor kwaliteit is binnen Vérian ieders zorg.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Thuiszorg Vérian is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Waar bent u naar op zoek?