Wat doen wij

Diabetes Mellitus

Als voorschrijfbevoegd diabetesverpleegkundigen begeleiden en ondersteunen wij mensen met Diabetes Mellitus (Type 2) via spreekuurbezoek, telefonisch of middels een huisbezoek. We geven informatie, advies en instructie aan mensen met Diabetes Mellitus (Type 2) en hun familieleden of zorgverleners. 

Informatie, advies en instructie

Bij een vermoeden op diabetes, kunt u het beste naar de huisarts gaan voor het bespreken van uw klachten. De huisarts kan vervolgens contact opnemen met een eigen POH en/of verwijzen naar de diabetesverpleegkundigen van Vérian voor betrokkenheid in de thuissituatie.

Wij vinden het belangrijk dat u als cliënt (en indien nodig de mantelzorger) centraal staat tijdens de begeleiding en dat de verantwoordelijkheid van de diabeteszorg gezamenlijk door zowel u als de diabetesverpleegkundige en huisarts gedragen wordt. Bij vragen of problemen, zijn er korte lijntjes tussen u en de diabetesverpleegkundige voor een persoonlijke, adequate en bovenal oplossingsgerichte aanpak.

  Afspraak maken

  Wenst u een afspraak met een diabetesverpleegkundige? Neem dan vrijblijvend contact op via diabetes@verian.nl of op werkdagen via de zorglijn 088 1263126 en vraag naar een medewerker van het cluster diabetes.

  Ook uw huisarts, de wijkverpleegkundige of een andere zorgverlener kan contact met ons opnemen. Voor de zorg en begeleiding van een diabetesverpleegkundige heeft u geen verwijzing of indicatie nodig. De kosten worden door de meeste zorgverzekeraars volledig vergoed uit de basisverzekering.

  Heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg? Dan worden de kosten betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg. In sommige gevallen kunt u ook een vergoeding krijgen via een Persoonsgebonden budget (Pgb).

  Maak kennis met het team

  Jarno
  Diabetesverpleegkundige
  Mariëtte
  Diabetesverpleegkundige

  Hoogwaardige kwaliteit

  Vérian staat voor hoogwaardige kwaliteit. Kwaliteit van zorg voor de cliënt en kwaliteit van en voor de medewerkers. Kwaliteit van zorg is voor ons het voldoen aan de verwachtingen van de cliënt, binnen de doelstellingen van de organisatie. Vérian is zich ervan bewust dat geen cliënt hetzelfde is en wensen en behoeften voor elke cliënt anders kunnen zijn. Dat maakt dat we steeds met de cliënt overleggen wat voor hem of haar belangrijk is. Zorg voor kwaliteit is binnen Vérian ieders zorg.

  Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
  Thuiszorg Vérian is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

  Waar bent u naar op zoek?