Diëtisten

Vérian heeft een professioneel team van diëtisten in dienst. Wij houden iedere werkdag spreekuur op locaties in Apeldoorn, Beekbergen, Brummen, Eerbeek, Epe, Emst, Hattem, Heerde, Klarenbeek, Terwolde, Twello, Vaassen, Wapenveld en Wezep. De spreekuren zijn zowel overdag als ’s avonds. Bent u wegens ziekte of handicap niet in staat om naar het spreekuur te komen? Dan kunnen wij u aan huis bezoeken.

Wij adviseren over voeding

 • na een operatie of tijdens ziekte;
 • bij over- of ondergewicht;
 • bij voedselallergieën of intolerantie;
 • bij maag- en/of darmklachten (bijvoorbeeld FODMAP);
 • bij longziekten, zoals COPD;
 • bij nierziekten;
 • bij chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekte of diabetes;
 • tijdens en na de zwangerschap;
 • bij kinderen;
 • bij kanker;
 • bij sondevoeding;
 • bij een vegetarisch of alternatief voedingspatroon.

Wij geven altijd een individueel advies op maat, waarbij wij rekening houden met uw levensstijl en wensen.

Een afspraak maken

Het kan zijn dat u door uw huisarts of specialist bent doorverwezen naar een diëtist. Het kan ook zijn dat u graag wilt werken aan een gezonde levensstijl. We hebben de voorkeur voor een verwijzing. Heeft u deze niet, informeer dan bij een verzekeraar voor de vergoeding.

Hier vindt u de welkomstbrief van Diëtetiek.

Als nieuwe cliënt een afspraak maken bij een diëtist van Vérian? Of al cliënt bij ons en een afspraak verzetten?
Klik op de button Afspraak diëtist bovenaan deze pagina. Maak vervolgens een keuze:

 • Bent u een nieuwe cliënt? Kies voor “Nieuwe inschrijving”. Vul het aanmeldformulier in en doorloop de stappen; kies een consult (met of zonder verwijzing), locatie, datum en tijdstip. U ontvangt een bevestiging van de afspraak.
 • Bent u al cliënt bij ons? Via de online agenda kunt u de geplande vervolgconsulten inzien en wijzigen. Log na het klikken op de button Afspraak diëtist in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Heeft u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Stuur ons dan een e-mail met een verzoek om een wachtwoord. Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u deze zelf opvragen in het inlogscherm.

Lukt het niet om online een afspraak te plannen zoals hierboven beschreven, dan kunt u een afspraak maken door:

 • Te mailen (o.v.v. uw telefoonnummer) naar dietist@verian.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen en wij plannen vervolgens samen een eerste afspraak.
 • Contact op te nemen met onze Zorgcentrale (088) 126 3 126; kies 3 bij het keuzemenu.

Wat zijn de kosten voor dieetadvies?

Dieetadvisering wordt drie uur vergoed vanuit de basisverzekering, vanuit het eigen risico (kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico). Sommige verzekeraars vergoeden uit de aanvullende verzekering extra uren dieetadvisering. Mensen met diabetes mellitus, risico op hart- en vaatziekten of COPD komen in aanmerking voor dieetadvisering vanuit de ketenzorg, op verwijzing van de huisarts. Het is belangrijk om vooraf uw polisvoorwaarden te raadplegen.

Hier vindt u een overzicht van onze tarieven voor diëtetiek.

PREM

Een PREM is een (korte) vragenlijst waarin cliënten wordt gevraagd hoe ze hun zorg (hebben) ervaren. Er zijn verschillende meetbureaus die het uitvragen van de PREM voor de diëtist kunnen uitvoeren. Vanaf 2023 is het gebruik van de PREM bij een aantal zorgverzekeraars verplicht. De diëtisten van Vérian werken met het meetbureau Feeddex. U ontvangt van hen een e-mail of brief met het verzoek om de vragenlijst in te vullen. Deelname is geheel vrijwillig en anoniem. Wij stellen dit zeer op prijs.

Onder de aandacht

Een prik tegen obesitas?

U heeft er misschien wel over gehoord op het nieuws. De zogenoemde ‘’obesitas prik’’. Hoe zit dat nu eigenlijk? Deze […]

Lees verder…

> Lees meer
Hoe voorkom je decemberkilo’s?

De feestdagen staan weer voor de deur. Sinterklaas is inmiddels al weer in het land en hiermee ook de pepernoten, […]

Lees verder…

> Lees meer
Een overbelast stresssysteem

We hebben allemaal wel eens last van stress. Om stress aan te kunnen, maakt de bijnier onder andere de hormonen: […]

Lees verder…

> Lees meer
Slimmer

In Brummen is vorig jaar gestart met het project SLIMMER, waaraan Vérian deelneemt. SLIMMER begeleidt volwassenen met overgewicht en een […]

Lees verder…

> Lees meer
Cool 2B fit

Voor kinderen is er in de gemeente Twello een leefstijlprogramma, namelijk Cool 2B Fit. Cool 2B Fit is een erg […]

Lees verder…

> Lees meer

Hoogwaardige kwaliteit

Vérian staat voor hoogwaardige kwaliteit. Kwaliteit van zorg voor de cliënt en kwaliteit van en voor de medewerkers. Kwaliteit van zorg is voor ons het voldoen aan de verwachtingen van de cliënt, binnen de doelstellingen van de organisatie. Vérian is zich ervan bewust dat geen cliënt hetzelfde is en wensen en behoeften voor elke cliënt anders kunnen zijn. Dat maakt dat we steeds met de cliënt overleggen wat voor hem of haar belangrijk is. Zorg voor kwaliteit is binnen Vérian ieders zorg.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Thuiszorg Vérian is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Waar bent u naar op zoek?