Nacht- en waakzorg

Een zorgbehoefte hoeft zich niet altijd te beperken tot overdag. Soms is de zorg overdag niet voldoende en is er ’s nachts tijdelijke ondersteuning nodig. Vérian denkt hier graag in mee. Dankzij ons Team Ambulante Zorg zijn wij in staat om laat op de avond of in de nacht zorg te leveren. Hiervoor bieden wij nachtzorg en waakzorg aan.

MEER INFORMATIE

Nachtzorg

Nachtzorg is een aanvulling op de thuiszorg die wij u overdag vanuit onze wijkteams kunnen bieden. Wij zetten bijvoorbeeld nachtzorg in ter overbrugging van de periode tot een opname in een verzorgings- of verpleeghuis. De verzorgende of verpleegkundige komt in overleg ‘s nachts één of meerdere keren langs. Wij kunnen in de nacht bijvoorbeeld ondersteunen bij het geven van wisselligging, medicatie inname, toiletgang, verschoning en/of verzorging van een stoma of katheter.

Waakzorg

Waakzorg wordt gegeven aan cliënten die in de laatste fase van hun leven zitten (terminale zorg). De zorgverlener is dan continu aanwezig. Vaak is het de wens van de cliënt om thuis te kunnen sterven. Ook voor de familie is het een zorg minder als ze weten dat hun dierbare ’s nachts niet alleen is. De waakzorg begint om 23.00 uur en eindigt om 07.00 uur. De zorgverlener biedt alle zorg die nodig is aan de cliënt en waarschuwt de familie als het echt nodig is.

Wanneer waakzorg?

U vraagt waakzorg aan wanneer u en/of uw naasten behoefte hebben aan intensieve zorg in de nacht gedurende de terminale fase. De wijkverpleegkundige beoordeelt eventueel in overleg met de arts welke terminale zorg nodig is.

In welke gemeenten wordt Nacht- en Waakzorg aangeboden?

Klik hier om te bekijken welke zorg wij in uw gemeente leveren.

Direct zorg regelen

Vraag direct zorg aan door te bellen met onze Zorgcentrale: (088) 126 3 126.

    Hoogwaardige kwaliteit

    Vérian staat voor hoogwaardige kwaliteit. Kwaliteit van zorg voor de cliënt en kwaliteit van en voor de medewerkers. Kwaliteit van zorg is voor ons het voldoen aan de verwachtingen van de cliënt, binnen de doelstellingen van de organisatie. Vérian is zich ervan bewust dat geen cliënt hetzelfde is en wensen en behoeften voor elke cliënt anders kunnen zijn. Dat maakt dat we steeds met de cliënt overleggen wat voor hem of haar belangrijk is. Zorg voor kwaliteit is binnen Vérian ieders zorg.

    Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
    Thuiszorg Vérian is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

    Waar bent u naar op zoek?